JUVENIL A 7-2 CEFS PROSPERITAT

juvenilA prospe

Victòria contundent del Juvenil A amb una segona part rodona en tots els aspectes.

Partit en el día central de la Fira de la Candelera on el juvenil A es va voler sumar a la festa en un partit molt disputat sobretot al primer temps. Alternatives al marcador, dues parts molt diferenciades i 9 gols (alguns d’ells d’excel·lent factura) van configurar el millor partit del 2018 amb diferència. L’inici de la segona volta té l’afegit que els equips es coneixen d’un primer partit. En el cas que ens ocupa va correspondre amb el debut a la lliga i ho vam deixar relatat aquí: anada.

Per la natura i transcurs que va tenir aquest matx així per la situació a la taula ens trobavem amb un partit força incert o millor dit, que havia d’aclarir alguns dubtes. A més sent pràctics existia un objectiu molt clar que era millorar l’empat de l’anada. Si també li afegim que portava 3 jornades sense guanyar, més de mes i mig, i que estava seté a la taula podem dir que l’enfrontament tenia tots els ingredients per a ser crucial. Aquesta pressió extra sol sentar bé a aquest equip i així es va veure a mesura que passaven els minut de partit.

L’inici va ser d’autoritat per part local amb una primera rotació de tots els jugadors molt dominant tant espcialment com d’iniciativa en el joc. Sempre partint d’una pressió molt compacta i uniforme anaven encadenant recuperacions avançades i finalitzant tot el que podien. L’equip ha acceptat que no té gaire efectivitat i que necessita molts xuts per marcar i en lloc de tenir dubtes aquest fet va que siguin més fluides i naturals les finalitzacions i sobretot no rebre transicions. A més Prosperitat a l’anada va fer molt mal en aquest punt (3 gols) i estaven sobre avís. Tot i el bon inici al minut 12 es va produir una jugada que semblava un deja vú: Albert Victori era objecte de falta que no s’assenyalava i en la ràpida transició aconseguia avançar-se es visitants. Potser per jugar de local o pels avenços que ha fet en l’apartat mental l’equip però la reacció va ser l’oposada a la primera jornada. No es va descentrar l’equip i només dos minuts després Gerard Pijuan anotava de falta assajada un dels millors gols de la temporada per tot l’escaire. Els minuts següents van ser de domini aclaparador local i podía haver tornat a marcar però a vegades el porter i altres algun jugador frustraven el gol. El partit va anar pujant en intensitat i en una mala reacció Gerard va deixar anar la cama i l’àrbitre va assenyalar falta a la frontal de l’àrea. El capità rival no va desperdiciar el regal i va fer l’1-2. Aquesta ràbia va encendre l’equip de nou i en una jugada individual d’empenta i força Albert Victori va arribar a la seva cita setmanal amb el gol. Quedaven 4 minuts i l’entrenador rival va demanar temps mort i en una decisió que pot tenir moltes interpretacions va sortir amb porter jugador, va generar 3 situacions de perill i va veure que tenia possibilitat de fer mal amb aquesta alternativa. Entre alguna decisió discutible de l’àrbitre i converses entre jugadors dels dos equips es va arribar al descans amb més temperatura que la inicial.

En la segona part el Molins99 va sortir mentalitzat de la regla que ha complert aquest any: si encaixa només dos gols no perd i sovint sol guanyar. Tota regla té excepció i aquesta va ser la derrota 1-2 contra l’AECS però en el cas que ens ocupa va veure que sense dos regals seus (ben aprofitats pel rival clar) aniria per davant al marcador ja que el rival havia fet 3 xuts entre pals en el primer temps. Aquestes situacions fan que un es refermi en el que va fer i busqui erradicar concessions al rival. Es va reanudar el partit i al pla dominant que tenia va afegir el punt de desordre que tenen alguns dels jugadors de l’equip. Al minut 3 de la repressa Albert Pagés va lluitar una pilota dividida i quan la va controlar va començar per regatejar rivals al mig del camp, primer per conservar la pilota i després ja avançant, com si estigues fugint va superar altre jugador i quan va arribar al porter també el va deixar clavat per ficar quasi sense angle el gol que per fi situava als de blau per davant. Aquest gol va provocar de nou que el rival sortís de 5. Repetim que quedaven 22 minuts i només perdien d’un gol perè utilitzaven aquest arriscat recurs. Valorem que la dificultat en generar ocasions i la necessitat de parar el bon ritme dels locals va fer decidir al rival de sortir amb porter jugador. Per alegria dels locals Adrià Caparrós va llegir bé la idea del rival i en la primera jugada va tallar la pilota i va xutar per fer el 4-2. Aquest gol va deixar molt tocat al rival i un Molins que no parava de creixer aprofitant la dinàmica a favor va fer el 5-2 a través d’Albert Tubau que amb silenci pero sense parar segueix donant números a favor. Tot i els dos contratemps Prosperitat insistia amb el porter jugador i en una recuperació elevada Guille va assistir per a que Victor Esteban, per fi, tornès a fer un gol. En aquest punt els visitants es van desendollar mentalment del partit i els de blau, gaudint de tot el que es pot fer dins del 40×20 seguien sense baixar el ritme i fruit d’això va tancar el marcador Albert Victori després de l’assistència de David Fernández, més conegut com Tope, en una bona acció de pivot. Restaven encara 11 minuts i fins al final es van veure quartets i posicions dins de la pista no habituals. La cerca d’alternatives i variables ha de ser constant per tal d’aturar futures eventualitats. A més van poder sumar més minuts de competició jugadors que no solen tenir tantes opcions sense minvar el nivell a la pista in seguint molt endollada la banqueta. Aquest fet podría ser el millor resum de la situació mental i esportiva que té l’equip a dia d’avui.

Inici excel·lent de la segona volta que que deixa al Juvenil A cinquè a la mateixa distància del líder, 6 punts. De nou toca cap de setmana sense competició per les festes de Carnestoltes que hauria de ser aprofitat per recuperar jugadors tocats i seguir progressant de cara a qualsevol partit, ara sí per la compta enrere que existeix, de tot o res. Fins al diumenge 18 al camp de la Joventut Les Corts hi ha temps però si no s’edifica sobre ell no servirà de res aquest gran partit, potser el millor com a local pel desplegament i constància mostrada, en una visita que es preveu molt complexa.

Treball.

Van jugar Cano, Tubau, Pijuan, Pagès i Victori. També van sortir Guille, Blaya, Caparròs, Victor Esteban, Tope i David Naval.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.